מלגות בית הספר לתואר ראשון ושני

מלגות לתלמידי תואר ראשון

1. בית הספר למדעי המדינה מעניק מלגות לתלמידי תואר ראשון - למתקבלים לשנה"ל תשע"ט, בעלי ציון פסיכומטרי משוקלל 650 ומעלה.

המלגה מציעה מענק נדיב של 7000 ש"ח, למימון הלימודים.

מתן המלגה מותנה במימוש הלימודים במדעי המדינה, עמידה בתנאי ממוצע בקורסי המבוא של שנה א' במדעי המדינה, ועמידה בתנאי המעבר משנה א' לשנה ב' בחוג הלימודים השני. המלגה תוענק לעד עד 5 סטודנטים העומדים בקריטריונים בכל שנת לימודים.

לפרטים נוספים נא לפנות לגב' נועה אברהם, מרכזת לימודי תואר ראשון. טל' 04-8240561.

מלגה נוספת תינתן לסטודנטים הזכאים למלגת ביה"ס למדעי המדינה, אשר בנוסף עומדים בקריטריונים המפורטים מטה:

2. האוניברסיטה מעניקה מלגות לסטודנטים שילמדו במדעי המדינה בתואר ראשון בשנת תשע"ט, אשר הינם בעלי ציון פסיכומטרי גולמי בהתאם לפירוט הבא:

1. פסיכומטרי גולמי 633-699 – זכאים למלגה עד 35% שכ"ל או 50% משכ"ל (ללא תשלומים נילווים) בחוגים המפורטים בקישור הבא: https://www.haifa.ac.il/images/pdf/psycometric.pdf
  2. פסיכומטרי 700-729 - זכאים למלגת 50% משכ"ל (ללא תשלומים נילווים).
  3. פסיכומטרי 730 ומעלה – זכאים למלגת 100% שכ"ל (ללא תשלומים נילווים).
  4. במהלך החודש הראשון של תחילת שנת הלימודים היחידה למלגות של הדיקנאט בודקת את עמידתם של הסטו' בקריטריוני הסף הבאים: רישום ל-30 נ"ז לפחות בתשע"ט ומעמד אקדמי מן המניין. העומדים בקריטריונים יקבלו מכתב נוסף ובו פירוט על אופן מימוש המלגה (יהא עליהם להירשם לפעילות חברתית בהיקף של 25 שעות שנתיות).

*תקנון המלגות המלא בדיקנאט הסטודנטים, ייתכנו שינויים. טלפון לבירורים: 04-8288034

מלגות לסטודנטים במסלול מחקרי של תואר שני

בתחומים: ממשל ורעיון מדיני, יחסים בינלאומיים, ומנהל ומדיניות ציבורית.

המלגה תינתן בהתאם לשיקול החלטת וועדת המלגות של כל מחלקה.

לפרטים נוספים, פנו למרכזות התואר השני במחלקות:

גב' מירי פיינרמן, המחלקה לממשל ורעיון מדיני

גב' בלה בוטניק, המחלקה ליחסים בינלאומיים

גב' אורלי משה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

מלגות לסטודנטים במסלול ישיר לדוקטורט

התוכנית, המשלבת לימודים לתואר שני ושלישי, מיועדת לתלמידים מצטיינים, שממוצע הציונים המשוקלל שלהם בלימודי התואר הראשון הוא לפחות 92 .

משך המסלול הייחודי חמש שנים, שמתוכן שנתיים לימודים לתואר שני ושלוש שנים לתואר שלישי בתחומים המגוונים של מדע המדינה.

לפרטים נוספים לחצו כאן.

לבירורים, פנו לאפרת קורן, מרכזת לימודי הדוקטורט: ekoren1@univ.haifa.ac.il טלפון 04-8249081

daphna canetti 3ממצאי מחקר שערכה פרופ' דפנה קנטי, ראש בית הספר למדעי המדינה, פורסמו בניו-יורק טיימס. לפיהם חשיפה לטרור מובילה לכך שכאשר אנשים מאמינים כי הותקפו רק בשל מי שהם, הם ישמרו בקנאות רבה יותר על זהותם ותחושת הקהילתיות שלהם מצטמצמת. בנוסף, תמיכתם בחוקים ונהלים להגבלת מיעוטים גדלה ובהתאמה, תמיכתם בפלורליזם או דמוקרטיה יורדת.

israel vismel manorשר האוצר כחלון פרסם 76 הישגים אותם רשם לכאורה במהלך הקדנציה שלו, במהלך שעורר סערה ציבורית ותקשורתית. ד"ר ישראל ויסמל-מנור, מומחה לקמפיינים פוליטיים וראש המחלקה לממשל ורעיון מדיני בבית הספר למדעי המדינה, התראיין בנושא לתכנית "צבע הכסף" בכאן רשת ב' ונשאל, מה הסיבות לפתיחה בקמפיין כשאין מועד לבחירות. "הכלל החשוב ביותר לפני יציאה לקמפיין היא להגדיר את עצמך, לפני שהיריב יגדיר אותך, ולכן הוא עושה נכון כעת", אמר.

shaul horev פרופ' תא"ל (מיל') שאול חורב, ראש מרכז חיפה למחקרי אסטרטגיה ימית של וראש הוועדה לאנרגיה אטומית וסגן מפקד חיל הים לשעבר, התראיין ליומן "בחצי היום" בכאן רשת ב', ואמר בנושא ביטול הסכם הגרעין ואמירתו של טראמפ שיהא מוכן להיפגש עם איראן: "ללא ספק, פגישה כזו היא חשובה, אבל מה שחשוב יותר הוא מה שיוצא בסיומה. במקרה של צפון קוריאה, טראמפ הכריז שהיא לא מהווה יותר איום ואנו רואים שלא הוגדרו לכך אבני דרך ושלבים, ולכן אנחנו מדווחים שאין המשך לכך".