מחקר מקדים - תוכנית השלמות ללימודי דוקטורט

תנאי קבלה
התוכנית מיועדת עבור:
א. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום מדעי המדינה ויש בידם תעודת גמר בציון 86 ומעלה, אך לא כתבו עבודת תזה. סטודנטים אלה יידרשו לכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה) ולקבל עליה ציון 90 לפחות.
ב. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום אחר (לא מדעי המדינה) ויש בידם תעודת מוסמך בציון ממוצע של 86 לפחות, וכתבו עבודת תזה בציון של 90 לפחות.

סטודנטים אלה יידרשו להשלים את הקורסים הבאים בציון של 85 לפחות בכל קורס:
- מבוא לממשל ופולטיקה (קורס ב"א)
- קורס השלמה נוסף בהתאם למחלקה בה ייכתב הדוקטורט:

המחלקה לממשל ופוליטיקה - המערכת הפוליטית בישראל (קורס ב"א)

המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית - קביעת מדיניות ציבורית (קורס מ"א)

המחלקה ליחסים בינלאומיים - מבוא ליחסים בינלאומיים (קורס ב"א)

- גישות ואסכולות (קורס מ"א)
- סדנת מחקר (קורס מ"א)
- סמינרים מחלקתיים - כל תלמידי תוכנית ההשלמות יידרשו להשתתף בסמינרים של המחלקה אליה הם משתייכים.

בקשת הקבלה תוגש ליו"ר וועדת המ"א בצירוף המסמכים הבאים:
- תקציר קורות חיים.
- תעודת זכאות לתארים ראשון ושני, כולל גליונות ציונים.
- שתי המלצות של מרצים המעידים על הכישורים המחקריים של המועמד.
- הצהרת כוונות של התזה שלא תעלה על שני עמודים (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
א. נושא העבודה
ב. מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
ג. שאלת המחקר המרכזית
ד. פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלבנטיים שבהם ייעשה המחקר שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
ה. שניים/שלושה פריטים ביבליוגרפיים מרכזיים לנושא.
ו. הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
ז. הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.

וועדת הקבלה ללימודים מתקדמים בביה"ס תשקול ותחליט על קבלת המועמדים לתוכנית זו על פי רמת הציונים בלימודי ה- מ"א והתזה (במידה וישנה), המלצות, הצהרת כוונות וציוניו של התלמיד בקורסי ההשלמה (במידה ויידרש).

רק תלמידים שיעמדו במטלות והחובות של לימודי ההשלמה, יוכלו להגיש מועמדות ללימודי הדוקטורט ומועמדותם תיבחן בפני וועד הד"ר.

daphna canetti 3ממצאי מחקר שערכה פרופ' דפנה קנטי, ראש בית הספר למדעי המדינה, פורסמו בניו-יורק טיימס. לפיהם חשיפה לטרור מובילה לכך שכאשר אנשים מאמינים כי הותקפו רק בשל מי שהם, הם ישמרו בקנאות רבה יותר על זהותם ותחושת הקהילתיות שלהם מצטמצמת. בנוסף, תמיכתם בחוקים ונהלים להגבלת מיעוטים גדלה ובהתאמה, תמיכתם בפלורליזם או דמוקרטיה יורדת.

israel vismel manorשר האוצר כחלון פרסם 76 הישגים אותם רשם לכאורה במהלך הקדנציה שלו, במהלך שעורר סערה ציבורית ותקשורתית. ד"ר ישראל ויסמל-מנור, מומחה לקמפיינים פוליטיים וראש המחלקה לממשל ורעיון מדיני בבית הספר למדעי המדינה, התראיין בנושא לתכנית "צבע הכסף" בכאן רשת ב' ונשאל, מה הסיבות לפתיחה בקמפיין כשאין מועד לבחירות. "הכלל החשוב ביותר לפני יציאה לקמפיין היא להגדיר את עצמך, לפני שהיריב יגדיר אותך, ולכן הוא עושה נכון כעת", אמר.

shaul horev פרופ' תא"ל (מיל') שאול חורב, ראש מרכז חיפה למחקרי אסטרטגיה ימית של וראש הוועדה לאנרגיה אטומית וסגן מפקד חיל הים לשעבר, התראיין ליומן "בחצי היום" בכאן רשת ב', ואמר בנושא ביטול הסכם הגרעין ואמירתו של טראמפ שיהא מוכן להיפגש עם איראן: "ללא ספק, פגישה כזו היא חשובה, אבל מה שחשוב יותר הוא מה שיוצא בסיומה. במקרה של צפון קוריאה, טראמפ הכריז שהיא לא מהווה יותר איום ואנו רואים שלא הוגדרו לכך אבני דרך ושלבים, ולכן אנחנו מדווחים שאין המשך לכך".